2 Ekim 2024 Çarşamba

YDG: Baskılar bizi yıldıramaz 

İzmir'deki gözaltı saldırısını protesto eden YDG, Süreyya Operası önünde 1 Mayıs'ı örgütlerken işçi, emekçi, genç, kadın ve tüm ezilen halkları meydanlara çağıran devrimci güçlerin yapılan saldırılarla engellenemeyeceğini vurguladı. 

Yeni Demokrat Gençlik, İzmir'de yoldaşlarına gerçekleştirilen polis baskınıyla 4 üyesinin gözaltına alınmasına Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde tepki gösterdi. "Baskılar, gözaltılar gençliği yıldıramaz, 1 Mayıs engellenemez" pankartının açıldığı eylemde, Devrimci Parti, Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç), Gençlik Komünleri ve Partizan temsilcileri de katıldı.

Eylemde, AKP-MHP iktidarının 1 Mayıs öncesi işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri ve tüm ezilen halkları 1 Mayıs alanlarına çağıran devrimci güçleri susturmak istediği belirtilerek, yapılan saldırılara karşı birleşik devrimci mücadeleyi büyütme sözü verildi.

YÜKSEL: SALDIRIYI BİRLEŞİK MÜCADELEYLE GÖĞÜSLEYECEĞİZ
Eylemde konuşan Gençlik Komünleri'nden Arda Yüksel, yapılan polis operasyonunun faşizmin devrimci güçlere ne ilk ne de son saldırısı olduğunu kaydetti. Bu saldırılarla her zaman olduğu gibi mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Yüksel, birleşik devrimci güçler olarak YDG'nin yanında olduklarını söyledi. "Bütün ezilenleri 1 Mayıs'ta faşizme karşı yürüttüğümüz sınıf savaşına, birlik halindeki devrimci güçlerle hareket etmeye çağırıyoruz" diyen Yüksel, saldırıları birleşik mücadeleyle göğüsleyeceklerini ve yeneceklerini kaydetti.

DOĞAN: BASKI VE YILDIRMA POLİTİKALARINA SON
Dev-Güç'ten Umut Doğan, yapılan saldırının ilk olmadığını belirterek, "Denizlerden, Mahirlerden, İbrahim Kaypakkayalardan, tarihimizden aldığımız birleşik mücadele geleneğini bugün de sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. Süregelen baskı ve yıldırma politikalarının birleşik mücadelelerini yıkamayacağını dile getiren Doğan, tarihten ve birleşik mücadeleden aldıkları güçle bir adım bile geri adım atmadan faşizmi yıkacaklarının sözünü verdi. Doğan son olarak, "Yeni Demokrat Gençlik yalnız değildir. Baskı ve yıldırma politikalarına son" dedi.

YDG: 1 MAYIS'TA GENÇLİĞİN BULUŞMASI ENGELLENMEK İSTENDİ
YDG adına basın açıklamasını okuyan Şifanur Çetin, gençliğe örgütsüzlük, geleceksizlik ve yoksulluk dayatan sistemin gençliğin mücadelesini bastırmak için her gün yeni siyasi operasyonlar düzenlediğini belirtti. "1 Mayıs'a giderken yapılan bu operasyon 1 Mayıs coşkumuzu kırmaya yönelik gerçekleşmiştir. İşçi ve emekçilerin dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ta gençliğin buluşması engellenmek istenmiştir. İzmir polisinin çalışmalarımıza dönük sistematik bir hal alan taciz ve baskıları son olarak bu operasyonla kendini göstermiştir" ifadelerini kullanan Çetin, saldırıların sebebinin sefalet düzenine itirazları olduğunu vurguladı.

'GENÇLİK ÖRGÜTLERİ HEDEF HALİNE GETİRİLDİ'
Ülke egemenlerinin işçi, emekçi ve Kürt halkına saldırılarını arttırdığına dikkat çeken Çetin, bu atmosfer içerisinde gençliğe dönük baskıların da hız kazandığını dile getirdi. Gençlerin mahkum edildiği geleceksizlik karşısında ya intihara sürüklendiğine ya da katledildiğine işaret eden Çetin, bu çürümüş sistemin alternatifini yaratmak isteyen gençlik örgütlerinin hedef haline getirildiğini ifade etti.

'HALK KAZANACAK, BİZ KAZANACAĞIZ'
Çetin, şöyle devam etti: "Ancak bu saldırılar boşunadır. Egemenlerin faşizan saldırıları ezilenlerin mücadelesini bastırmaya yetmedi. Bugünden sonra da yetmeyecek. Bugün haklı mücadelemiz, geleceği kazanma mücadelemiz çeşitli bahanelerle işçi ve emekçilerden, gençlikten, kadınlardan  koparılmaya çalışılıyor. Bu kriminalize etme saldırıları, sindirme politikaları, toplumsal muhalefetin sesini kısmak için çaresizlikle başvurdukları ucube yöntemler nafile! Haklı ve meşru olan biziz. Bunu engellemeye çalıştıkları 1 Mayıs'ta da tüm alanlarda, sokaklarda, meydanlarda göreceğiz. Halk kazanacak, biz kazanacağız."

Eylem, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Gözaltılar serbest bırakılsın", "Biji tekoşina ciwana", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Yaşasın birleşik mücadelemiz" sloganlarıyla sona erdi.