2 Ekim 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti'den işgal saldırısına karşı mücadele çağrısı

İşgal saldırısına ilişkin açıklama yapan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın savaşa karşı mücadele çağrısı yaptı.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın, AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle başlattığı işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Eş Sözcüler, savaş politikalarını boşa çıkarmak için barıştan yana güçleri, demokratları harekete geçmeye çağırdı. 

Savaşın halkların bugününü ve geleceğini her zamankinden çok daha fazla tehdit ettiğini belirten Eş Sözcüler, şöyle devam etti: "Türkiye Kürt Federe Bölgesinde Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan'da başlattığı sınır ötesi operasyon ile saray rejiminin bekasını savaş politikalarıyla garantiye almak istemektedir. Bir arada barış içinde yaşamak isteyen halkımıza zarar veren bu durumu HDP kapatma davası ile birlikte düşündüğümüzde demokrasiden, barıştan yana muhalefetin etkisiz hale getirilmek istendiği çok nettir.

Tarihsel olarak savaşların neden olduğu ekonomik sorunların başında yüksek enflasyon, emekçi kitlelerin yaşam maliyetlerinde hızlı artış, yoksulluk ve açlık gibi sorunların olduğu günümüzde yeniden kanıtlanmış bir gerçekliktir. İktidarın Kürt sorunu üzerinden siyasal ve toplumsal alanı, militarist ve milliyetçi politika ve söylemlerle kendisine yedekleme oyunu boşa çıkarılmadan gerçek bir özgürlük mücadelesinden ve demokratik dönüşümden bahsetmek zor olacaktır.

Bir arada yaşama irademize, ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu gerçeğini bilerek, barıştan ve demokrasiden yana bütün güçleri dayanışma içerisinde olmaya ve savaş politikalarına güçlü bir şekilde karşı çıkmaya davet ediyoruz."