4 Ekim 2024 Cuma

Açlık grevi birinci ayını doldurdu

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve hapishanelerde tutsaklara yönelik saldırı ve hak ihlallerinin son bulması için tutsakların başladığı açlık grevi eyleminin bugün 30. günü. Tutsaklar eylemlerinde birinci ayı geride bırakırken, açlık grevindeki tutsaklara yönelik hapishanelerdeki saldırılar artıyor.

Hapishanelerde tutsaklara yönelik saldırılar ve hak ihlallerine ve PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevlerinin bugün 30. günü. 27 Kasım günü başlayan süresiz-dönüşümlü açlık grevini yarın 7. ekip devralacak.

Tutsakların açlık grevi birinci ayını geride bırakırken, devletin açlık grevindeki tutsaklara yönelik saldırıları da artıyor. Tutsakların koğuşları basılarak eşyalarına el konuluyor, şiddete maruz kalıyor, tek kişilik tecrit hücrelerine götürülüyor.

Alanya L Tipi Kapalı Hapishanesi'nden siyasi kadın tutsaklar, açlık grevi eylemleri eylemine katıldıkları için haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Hapishane yönetimi, açlık grevine katılan Nida Kutlu, Hatice Çakmak ve Şükran Özer'e "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 11 gün hücre cezası verdi.

Bu arada tutsaklar, dışarıdan açlık grevine verilecek desteğin önemine dikkat çekti, eylemlerine destek verilmesi çağrısında bulundu.