4 Ekim 2024 Cuma

Bayındır: Kuday'ın vasiyetine sahip çıkacağız

Metris R Tipi Kapalı Hapishanesinde katledilen hasta tutsak Abdulkadir Kuday'ın taziyesini ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Bugün bize düşen bu mücadeleyi, bu direnişi büyütmek. Onun vasiyeti buydu. Bu vasiyete sahip çıkacağız" dedi.

Metris R Tipi Kapalı Hapishanesinde ağır hastalıklarına rağmen tahliye edilmeyerek 2 Ekim'de katledilen ve Mardin'in Kızıltepe ilçesinde defnedilen Abdulkadir Kuday için Cumuhriyet Mahallesinde taziye kuruldu. Taziyeyi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve yüzlerce kişi ziyaret etti.

Kuday'ın ailesi tarafından karşılanan kitle, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu.

Marmara Tutuklu Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) adına konuşan Mehmet Şafi Erol, Kuday'ın tüm zorlamalara rağmen teslimiyeti kabul etmediğini vurgulayarak, "Son mücadelesine kadar direndi, son nefesine kadar halkı için mücadele etti. Biz arkadaşımızın direnişi karşısında saygıyla eğiliyoruz" dedi.

AYDENİZ: ONUN DURUŞU BİZLERE ÖRNEK OLMALI
DEM Parti milletvekili Saliha Aydeniz, kurulan taziyenin normal bir taziye olmadığının bilincinde olunması gerektiğini belirterek, "Bu taziye bedenini Kürt halkının varlığı için bedenini ölüme yatırmış bir arkadaşın taziyesidir" ifadelerini kullandı.

Kuday'ın son sözlerini hatırlatarak, Kürtlere zulmedenlere karşı baş eğmediğini belirten Aydeniz, "Onun sözleri bizim bu mücadeleyi büyütmemiz için her zaman hatırlamamız gereken, unutmamamız gereken sözlerdir. Bu duruş bizlere örnek olmalı. Bu duruşla her gün Kürt halkının özgürlük mücadelesini yürütmemiz gerekiyor" dedi.

Tecridin kırılması ve Öcalan'ın özgürlüğü için direnmenin önemini vurgulayan Aydeniz, hapishanelerde hasta tutsakların hayatını kaybetmemesi, Kürt halkının özgürlüğü için birinci görevin tecridin kırılması olduğunu söyledi.

'BİZLERE DÜŞEN DİRENİŞİ BÜYÜTMEK'
Aileye başsağlığı dileyen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, hapishanelerde tutsakların her türlü insani ihtiyaçtan yoksun bırakıldığını dile getirdi. Kürt düşmanlığının bir sonucu olarak tutsakların hapishanede hayatını kaybettiğini söyleyen Bayındır, Kuday'ın basına verdiği son demeci hatırlatarak, "Onun vasiyeti bizlere direnişin, özgürlüğün yolu, yöntemi oldu. Vasiyeti oydu ki; Kürt halkı kendi ittifakını daha da büyütsün. Vasiyeti oydu ki; son nefesimize kadar zulme karşı, düşmanlığa karşı diz çökmeyelim" dedi.

Kuday'ın yolunun özgürlük ve direniş yolu olduğunu kaydeden Bayındır, şöyle devam etti: "Bugün zindanlarda, Kürdistan'ın dört bir yanında milyonlar, Abdulkadir arkadaşın mücadelesini yürütüyor. Bugün bize düşen bu mücadeleyi, bu direnişi büyütmek. Onun vasiyeti buydu. Bu vasiyete sahip çıkacağız. Bizler birliğimizi, ittifakımızı büyüteceğiz. Birbirimizi seveceğiz. Bu iktidara, bu zulme, bu düşmanlığa karşı özgürlüğü, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayana kadar, bu tecride karşı mücadele edeceğiz, direneceğiz."