4 Ekim 2024 Cuma

Açlık grevindekilere tuz, şeker verilmiyor

Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tecride karşı açlık grevinde olan tutsaklar, hapishane idaresinin tuz, şeker ve limon gibi gerekli malzemeleri vermediğini belirtti.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı PKK ve PAJK'lı tutsakların 27 Kasım'da başlattığı açlık grevi eylemi 32. gününde devam ediyor.

Eylemlerin başlamasıyla birlikte hapishanelerde hak ihlalleri haberleri de gelmeye devam ediyor. Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan Vedat Bektaş, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlattı. 

Tarsus'ta ikişer kişilik gruplarla açlık grevine girdiklerini belirten Bektaş, eylemle birlikte hapishane yönetiminin tutuklulara karşı tavrının değiştiğini söyledi.

Bektaş, "Cezaevi yönetimi, bilinçli olarak grevde olan arkadaşlardan birinin malzemelerini (Limon, tuz, meyve suyu ve şeker) verirken, grevde bulunan diğer arkadaşa 'malzeme kalmadı' diyerek bir şey vermiyor. Murat Karaaslan arkadaşımız hasta ve karantinada kalıyor. Musluk suyu içemediği için gardiyanlardan kantinden kendisine su getirmesini istiyor ancak gardiyanlar arkadaşımıza su vermiyor. Ama karantinada kalan diğer tutuklulara tüm malzemeler veriliyor. Karantinada siyasi tutuklular provake ediliyor, ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Açlık greviyle birlikte idarenin yaklaşımı daha da kötü oldu" dedi.

İki arkadaşlarının hala grevde olduğunu ve eylemin sonuç alıncaya kadar sürdürüleceğini vurgulayan Bektaş, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.