12 Ekim 2024 Cumartesi

AKP'li Gebze Belediye Başkanı tehditler savurdu

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, rehabilitasyon merkezindeki hayvanların öldürülmediğini, görüntülere dışarıdan gelen grubun neden olduğunu iddia ederek, "Herkese hesabını soracağız" şeklinde tehditler savurdu.

AKP-MHP'nin oylarıyla Meclis'ten geçen hayvan katliamının önünü açan yasa düzenlemesini AKP, MHP ve bazı CHP'li belediyeler uygulamaya koydu.

Dün video görüntüleriyle belgelenen Gebze Belediyesine ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi adı altındaki barınakta yaşanan hayvan katliamının ardından AKP'li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, tehditler savurdu.

Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi'nde Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesindeki çöp konteynerlerinde, dün 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü bulundu. Hayvanların öldürüldüğünü öğrenen birçok hayvan hakları savunucusu, merkeze gelerek eylem yaptı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Hayvanların arasında bulunan iğne ve ilaç şişelerine delil olarak el konulurken, çöp konteynerleri üzerinde parmak izi taraması yapıldı.

Hayvan katliamının ardından gece saatlerinde belediyenin sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP'li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze'deki 40 mahallede yaklaşık 12 bin sokak hayvanı yaşadığını, sağlık problemi ve trafik kazaları gibi sebeplerle her gün sokaklardan onlarca cansız hayvan topladıklarını öne sürdü. "Hayatta olan hiçbir hayvanımızı öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olmaz, olamaz. Görüntüleri ben de seyrettim, ben de çok üzüldüm. Sokaklardan cansız olarak toplanan, tedaviye cevap vermeyip ölen, barınağımızda gözetim altındayken hayatını kaybeden hayvanları bir yerde toplayıp, uygun usullerde gömüyoruz" iddiasında bulunan Büyükgöz, hiçbir hayvanın öldürülmediğini savundu.

Büyükgöz, "Görüntüler rehabilitasyon merkezimize ansızın giren bir grup insanın gömülmek üzere bekletilen hayvanların cesetlerini ortaya saçması sonucu ortaya çıkmıştır" iddiasında bulunurken, görüntülerde hayvanlara iğne yapıldığı ve ardından yere yığıldıkları görülüyor. Ardından görevlilerin hayvanları poşetlere koyarak çöp kutusuna attıkları da net olarak görüntülerde yer alıyor.

"Kurum içinde ya da dışarıda hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız" tehditleriyle açıklamasına devam eden AKP'li Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz, zaten başlatılan bir soruşturma varken, suçsuzmuş gibi görünmek için kurum içinde soruşturma başlatılması talimatı verdiğini söyledi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek adli soruşturma başlatılmasını istediğini, soruşturmanın selameti açısından ilgililerin açığa alındığını söyleyen Büyükgöz, "İnşallah en kısa zamanda soruşturmalar neticelenecek ve sorumlular gerekli cezayı alacaktır" sözleriyle sorumluluğu üzerinden atmaya çalışarak, kendini aklama çabasına girdi.