12 Ekim 2024 Cumartesi

Atılım'ın 30. yılında Fındıklı'da tiyatro gösterimi

Atılım gazetesinin 30. yılı dolayısıyla "Şimdi Atılım zamanı" şiarıyla başlatılan çalışmalar Fındıklı'da sürüyor. BEKSAV bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge "Erwin Motor" adlı oyunuyla Fındıklı'da halkla buluştu.

Atılım gazetesinin 30. yılında "Şimdi Atılım zamanı" şiarıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, Atılım'ın 30. yılı çalışmaları kapsamında tiyatro gösterimi yapıldı.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge'nin "Erwin Motor" oyunu Fındıklı halkıyla buluşturuldu.

KÖSE: ATILIM GAZETESİ 30 YILDIR KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE YAYIN HAYATINA DEVAM EDİYOR
Tiyatro gösterimi öncesinde söz alan ESP Fındıklı Temsilcisi Tugay Köse, Tiyatro İmge'yi ikinci kez Fındıklı'da tiyatro severlerle buluşturduklarını söyledi. Geçen yıl 25 Kasım'da kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü dolayısıyla bir tiyatro gösteri yapıldığını hatırlatan Köse, tiyatro gösterimini Atılım gazetesinin 30. yılı çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Atılım gazetesinin Ekim 1994'ten bugüne kadar 30 yıldır kesintisiz bir şekilde işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin sesi olarak yayın hayatını sürdürdüğünü hatırlatan Köse, "Haberde objektif, yorumda devrimci bir gazete. Gelenekten geleceğe doğru yol almış büyük bir kavganın ürünü, büyük bir davanın sözcüsü olarak günümüze kadar yayın hayatını sürdürdü" dedi.

ATILIM İLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
30 yıl boyunca Atılım gazetesinin çalışanları, dağıtımcıları ve okurlarının gözaltına alındığını, işkence gördüğünü, tutuklandığını söyleyen Köse, "Biz bu topraklarda katledilen gazetecileri, Musa Anterleri, Metin Göktepeleri, Ferhat Tepeleri biliyoruz. Biz o mücadeleci gazetecilik geleneğini de devam ettiren, günümüze kadar gelen sürecin devamcılarıyız. Halkımızı Atılım gazetesini sahiplenmeye, Atılım ile dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Köse, etkinliğe katılarak dayanışma içinde olan SOL Parti, Emek Partisi, Halkevleri ve Proleter Devrimci Duruş'a da teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Tiyatro İmge oyuncuları Ayşe Nur Demir ve Ahmet Uçar, kapitalizm ve sermaye sınıfının teşhirini yapan "Erwin Motor: Bir Adanmışlık Hikayesi" adlı oyunu sahneledi.