4 Ekim 2024 Cuma

ATV yine aynı görselle HDP'yi hedef aldı

ATV, şikayete rağmen HDP'nin logosundaki yaprak ve yıldızları mermi ve el bombalarıyla değiştirdiği görseli yine kullanarak partiyi hedef gösterdi.

Yandaş ATV, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması çağrısı sonrası yaptığı haberde, HDP'nin parti logosundaki yaprak ve yıldızları mermi ve bombayla değiştirerek vermişti. Bu haberin ardından HDP'den ATV'ye yönelik bir suç duyurusu yapılırken, kanala ilişkin RTÜK'e de başvuruda bulunulmuştu.

Bu adım sonrası dün ATV Ana Haber'de Cem Öğretir, bir kez daha HDP'yi hedef aldı, yayında aynı görseli bir kez daha kullandı. Haberde HDP milletvekilleri ve belediye başkanları hakkında istenen cezalara atıf yapıldı, görsel savunuldu.

Muhalif yayın yapanlara milyonlarca liralık cezalar kesilirken, ATV gibi muhalefeti hedef alan yayınlar yapan kanallara göz yumuluyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) önceki gün yaptığı açıklamada RTÜK'ün, muhalif yayınlar yapan kanallara orantısız cezalar uyguladığına vurgu yaparak "Erdoğan hükümetinin kolu haline gelen RTÜK, medyayı sindirmek için bir araç olmayı bırakmalı" çağrısı yapmıştı.