4 Ekim 2024 Cuma

AYM üyeliği seçimlerinde en çok oyu Fidan, Özsoy ve Erol aldı

Yargıtay'da yeni Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği için yapılan seçimde İrfan Fidan, Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol en çok oyu alan isimler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu 3 isimden birini AYM'ye atayacak.

Yargıtay'da yeni Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği için yapılan seçimde İrfan Fidan, Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol en çok oyu alan isimler oldu. 3 isim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bildirecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir ismi AYM'ye atayacak.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi'ne üye olarak atanır atanmaz, Yargıtay'daki AYM seçimi için aday olduğu öğrenilen Fidan'la ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 2 Aralık günü yapılması gereken seçimin pandemi gerekçesiyle 17 Aralık'a ertelemesinin sebebinin Fidan'ın adaylığı olduğunu ifade etmişti.

Yargıtay'daki AYM üyeliği seçiminde en güçlü adaylar olan eski HSK üyelerinden ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi İsa Çelik, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Mikail Özdemir, Yargıtay üyesi Yusuf Kuzu'nun İrfan Fidan'ın adaylığını koymasının ardından AYM üyeliği adaylıklarından çekilmesi de tartışmaları beraberinde getirmişti.