4 Ekim 2024 Cuma

Çocuğa tecavüze 'rıza var' kılıfı

Erkek yargı bir kez daha tecavüz sanığını korudu. Kilis'te bir çocuğa 2 yıl boyunca tecavüz eden Mehmet Arzık tutuklanmadı.

Erkek yargı bir kez daha tecavüz sanığını korudu. Kilis'te bir çocuğa 2 yıl boyunca tecavüz eden Mehmet Arzık tutuklanmadı.
 
Kilis'te 2 yıl boyunca bir çocuğa tecavüz eden Mehmet Arzık, olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklanmazken, bugün başlayan yargılamada da tutuklama talebi reddedildi.

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tecavüze maruz kalan çocuk, ailesi ve avukatları İbrahim Demircioğlu katılırken, tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Arzık duruşmaya gelmedi.

Duruşmada yaşadıklarını anlatan çocuk, Mehmet Arzık tarafından su deposuna gittiğinde tecavüz saldırısına uğradığını, 3 ay sonra Arzık'ın kendisini "depoya gelmezsen seni öldürürüm" diye tehdit ederek tecavüzü sistematik hale getirdiğini söyledi.

Çocuğun ailesi, Mehmet Arzık'ın en ağır cezayı almasını isterken Avukat İbrahim Demircioğlu, sanığın tutuklanmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talebini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tecavüz sanığı Mehmet Arzık'ı koruyan 'kovuşturmaya yer yoktur' kararına sığınarak ortada kanıt olmadığını ileri sürdü. Kanıt olmadığı gerekçesiyle çocuğun "nitelikli cinsel istismar" suçundan herhangi bir yargılama yapılamayacağını iddia eden mahkeme heyeti, çocuğun rızası olduğunu iddia etti, "reşit olmayan ile cinsel ilişki" suçundan yargılama yapılacağını söyledi.

Mahkeme heyeti bu gerekçelere dayanarak Mehmet Arzık'ın tutuklanma talebini reddederek, duruşmayı 17 Mart 2021 tarihine erteledi.