12 Ekim 2024 Cumartesi

Dersim ve İstanbul'da Atılım gazetesi dağıtıldı

Dersim ve İstanbul'da "Kadın katliamına karşı harekete geç" manşetli Atılım gazetesini halkla buluşturan sosyalistler, kadın cinayetlerine ve erkek şiddetine karşı mücadele çağrısı yaptı.

Sosyalist yurtseverler Dersim'de, 30. yılını dolduran işçi sınıfı ve ezilenlerin sesi Atılım gazetesini halkla buluşturmaya devam ediyor. Dersim'in Merkez Moğultay mahallesinde kahvehaneleri ve esnafları gezen sosyalist yurtseverler, Atılım gazetesini ve bildirilerini dağıttı.

Bu hafta Atılım gazetesinin "Kadın katliamına karşı harekete geç" manşetiyle çıktığına dikkat çeken sosyalist yurtseverler, bir günde en az 5 kadının katledildiğine dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin her gün arttığını vurguladı.

Kahvehanedeki erkeklere seslenen sosyalist yurtseverler, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı tüm erkekleri mücadeleye çağırdı.

Sosyalist yurtseverler, "Çocuklar katlediliyor, kadınlar katlediliyor. Bunları yapanlar sözümona en sevdikleri insanlar, erkekler. O yüzden de siz erkeklere seslenmek istiyoruz. Kadına yönelik şiddeti durdurmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Sosyalist yurtseverler ayrıca Sosyalist Kadın Meclisleri'nin (SKM) kadın cinayetlerine ilişkin bildirisini de dağıttı ve "Kadın cinayetlerine karşı harekete geç" yazılı ozalitler astı.

İSTANBUL
İstanbul'da da sosyalistler Esenyurt'ta Atılım gazetesi dağıttı. Sosyalistler, "Bu ülkede her gün kadınlar vahşice katlediliyor. Her gün evlerinde, sokaklarında, işyerlerinde şiddete maruz kalıyor. Atılım gazetesi gerçek failleri yazıyor. Atılım gazetesi kadın cinayetlerine karşı harekete geç çağrısı yapıyor" dedi.