12 Ekim 2024 Cumartesi

Yayınevleri hayvan katliamını protesto için Gebze Kitap Fuarı'na katılmayacak

AKP'li Gebze Belediyesinin hayvanları katledilmesini protesto eden çok sayıda yayınevi, Gebze Kitap Fuarı'na katılmayacaklarını duyurdu.

AKP'li Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon Merkezi'nde, onlarca hayvanın zehirli iğneyle öldürülerek poşetlerle çöp konteynerlerine konulmasına tepkiler büyüyor. Çok sayıda kentte sokak eylemleri yapılırken, çok sayıda yayınevi Gebze Kitap Fuarı'nı protesto ederek katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

"#GebzedeKatliamVar" etiketiyle duyuru yapan yayınevlerinin açıklamaları şöyle:
Ayrıntı Yayınları: Gebze Kitap Fuarı'nda standımızın olmayacağını okurlarımızın bilgisine sunar, konuya duyarlı herkese teşekkür ederiz.
Alfa Kitap: Sevgili okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılmadığımızı bilginize sunarız.
Metis Yayınları: Değerli okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılmadığımızı bilginize sunarız.
Everest Yayınları: Sevgili okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılmadığımızı bilginize sunarız.
Kapı Yayınları: Sevgili okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılmadığımızı bilginize sunarız.
Sel Yayıncılık: Gebze Kitap Fuarı'na katılmıyoruz.
Mona Kitap: Sevgili okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılmadığımızı bilginize sunarız.
Artemis Yayınları: Sevgili okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılmadığımızı bilginize sunarız.
Martı Yayınları: Değerli okurlarımız, Martı Yayın Grubu olarak Gebze Kitap Fuarı'na katılımda bulunmayacağımızı sizlerin bilgisine sunarız.
Dokuz Yayınları: Sevgili okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılım sağlamadığımızı bilginize sunarız.
Destek Yayınları: Değerli okurlarımız, Gebze Kitap Fuarı'na katılmadığımızı bilginize sunarız.
Kronik Kitap: Gebze Kitap Fuarı'na katılmayacağımızı okurlarımızın bilgisine sunarız.

'TEK UMUT YURTTAŞ HAREKETİ'
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca da sosyal medya platformu X hesabından konuya dair yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "İktidardan ve yetkili kurumlardan yaşama, yaşam hakkına dair bir adım atılmayacağı aşikar. Tek umut yurttaş hareketi. Yurttaş hareketliliği tüm dinamikleri harekete geçiriyor, tepkiler birleştikçe yaşam hakkı umudu da büyüyor. Gebze Kitap Fuarı'na katılmayacaklarını #GebzedeKatliamVar etiketiyle açıklayan tüm yayınevleri onurlu ve tayin edici bir tepkiyi ortaya koyuyor."

'ZULMÜN HESABINI SİZDEN SORACAĞIZ'
DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da Gebze Belediyesi'nin hayvan katliamının ardından X hesabı üzerinden tepki gösterdi. Otlu, "İnsan olmayı bilemeyenlerin eseri bu! İyi bakın, unutmayın! Bu canice katliamı yapanlar ve onlara yol gösterenler! Sizedir sözüm: Bir karıncayı incitmekten korkan bizler, bu zulmün hesabını sizden sormakta bir an olsun duraksamayacağız. #YasayıGeriÇek, #YasaDeğilKatliam, #GEBZEDEKATLİAMVAR" paylaşımı yaptı.