4 Ekim 2024 Cuma

Dink davasında avukatlar 2 ay süre istedi, mahkeme 2 gün süre verdi

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada Hrant Dink'in avukatları beyanda bulunmak için 2-2,5 aylık süre talep etti. Mahkeme ise 2 gün sonraya gün verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Duruşmada savcı geçtiğimiz günlerde verdiği mütalaasını tekrarlarken, Dink avukatları "Esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmak için uzunca bir süre verilmesini talep ediyoruz. Yaklaşık 4 yıldan beri mevcut dava devam etmektedir. Bu husus dikkate alınarak tarafımıza 2-2,5 aylık bir süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme duruşma sonunda verdiği kararda mahkeme bir sonrası duruşmayı 17 Aralık 2020 tarihine erteledi.

MÜTALAA 14 ARALIK'TA AÇIKLANDI
Dink davasında savcı 14 Aralık tarihinde celse arasında mütalaasını açıklamıştı.

68 sayfalık mütalaada, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü sanık Ali Fuat Yılmazer ve dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in "Tasarlayarak adam öldürmek" suçuna iştirak etmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edildi.

Aralarında Fetullah Gülen, firari sanıklar Savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan'ın da bulunduğu 13 firari sanığın dosyası ayrılması istendi.