4 Ekim 2024 Cuma

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs mutasyonu hakkında açıklama

Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere'de tespit edilen koronavirüs mutasyonu hakkında "Analizler ve süren çalışmaların sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Britanya'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu saptanan bir mutasyonunun bulunması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (WHO) açıklama yaptı. WHO'nün açıklamasında Britanyalı yetkililerle yakın temas hâlinde oldukları belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Covid-19'un yeni mutasyonu hakkında Britanyalı yetkililerle yakın temas hâlindeyiz. Analizler ve süren çalışmaların sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz. Üye ülkeleri ve kamuoyunu yeni virüs mutasyonunun özellikleri hakkında bilgi sahibi oldukça bilgilendireceğiz. Mutasyon geçirmiş yeni koronavirüs türü VUI 202012/01'in hastalığın daha ağır geçirilmesine neden olduğu ve daha yüksek ölüm oranına yol açtığına dair bir veri bulunmuyor. Koronavirüse karşı geliştirilen aşıların mutasyona uğramış virüs üzerinde etkili olup olmayacağı da henüz bilinmiyor.