4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan doğa savunucularını hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğa, çevre ve yeşil gibi insanlığın ortak kavramlarının, arkası karanlık birçok marjinalin operasyon aparatı haline getirilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Eskişehir'deki Eti Maden Lityum Karbonat Üretim Tesisleri'nin açılış törenine canlı bağlantıyla katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, doğayı savunanlara "Çevreci maskesi takmış vandallar" dedi.

Erdoğan, konuşmasında "Doğa, çevre ve yeşil gibi insanlığın ortak kavramlarının, arkası karanlık birçok marjinalin operasyon aparatı haline getirilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye'nin ve 83 milyonun faydasına olan enerji projelerimizin çevreci maskesi takmış vandallarca engellenmesine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca "Türkiye'nin yer altı kaynaklarından uzun yıllar boyunca yeterince istifade edememesinin sebebi bu yönde attığı adımların sabote edilmesidir. Nükleer enerjiden hidroelektrik santrallerine, maden arama ve işletme faaliyetlerinden diğer yatırımlarımıza kadar, ülkemizin potansiyelini harekete geçirecek hemen her çaba, organize bir saldırıya uğramaktadır" iddialarını öne sürdü.