4 Ekim 2024 Cuma

Erkan Baş: Vatandaş açım diye intihar eder, Süleyman Soylu oh çeker

Meclis'te düzenlediği haftalık basın toplantısı düzenleyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasına ilişkin "Kemal Kurkut'un anası ağlar, katili koruyan Süleyman oh çeker. Vatandaş açım diye intihar eder, Süleyman oh çeker. Süleyman Soylu budur" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te haftalık basın toplantısı düzenledi.

Direnen işçilere değinen Baş, "Onların yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyorum" dedi.

'SARAY'IN İSTEDİĞİ ŞEY KURU EKMEK BÜTÇESİYMİŞ'
AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin'in halka kuru ekmeği yeterli görmesine ilişkin de konuşan Erkan Baş, "Siz nasıl insanlarsınız, hiç mi aile terbiyesi vermediler size" dedi.

Baş, "Günlerdir mecliste devam eden görüşmeler şunu bir kez daha kanıtladı. Saray Rejimi'nin istediği şey kuru ekmek bütçesiymiş. Saray'a günde 58 milyon TL harcıyor ama asgari ücretlinin kuru ekmekle karnı doyuyor. Neyinize yetmiyor diyorlar. Bunları tanımanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

'SENİN BOĞAZINDAN NATO'NUN PARALARI GEÇİYOR'
Şahin Tin hakkında birkaç araştırma yaptığını belirten TİP Genel Başkanı sözlerine şu şekilde devam etti:

"Size kuru ekmek reva gören Denizli Milletvekili Şahin Tin kimmiş diye biraz bakındım. Denizli milletvekiliymiş, Denizli'de dün fosseptik suyu tahliyesi sırasında önlemler alınmadığı için zehirlenen 8 işçinin 4'ü hayatını kaybetti o ilin milletvekili. MÜSİAD yöneticisi bir patron. Kendisi anlatıyor. Şirketi 2000'lerden sonra atılım yapmış. Biraz daha araştırıyorsunuz, NATO'nun raflarını bu patron vekili üretiyormuş. Hatta NATO'yla anlaşmasından sonra işleri iyice büyütmüş. Ama arada NATO'yu ABD'yi lanetleyen sözler de söylüyor. Yerseniz... Yemiyoruz Şahin Tin! Senin boğazından NATO'nun paraları geçiyor ama biz onurumuzla yaşıyoruz. Şahin Tin'in boğazından yalnızca NATO parası da geçmiyor. Halka kuru ekmek yiyin diye vaaz veren Şahin Tin hakkında bir de CHP'li bir milletvekili arkadaşımız geçen yıl bir belge çıkarmıştı. Ankara'da yediği yemekleri de Denizli'nin AKP'li Çivril ve Babadağ belediyelerine fatura ediyormuş bu arkadaş... Halkın vergileriyle oluşan belediye bütçesi, bu arkadaşın Ankara'da yediği yemeklere gidiyor! Bu milletvekili olanı."

'YİNE KÜFÜRBAZA İHALE VERİLEN BİR SABAHA UYANDIK'
Cengiz Holding'e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi'ne Meclis ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesi verilmesine ilişkin konuşan Erkan Baş şunları söyledi:

"Kamu İhale Bülteni'nde yer alan bilgilere göre, TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı 13 Kasım tarihinde 2021 yılı elektrik enerjisi alımı için bir ihale düzenledi. İhaleyi, 12 milyon 932 bin TL teklif veren Cengiz Holding'e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi'nin kazandığı açıklandı.

"Bunların bakanı var. Sayıştay'da hakkında en fazla usulsüzlük tespiti yapılan Ulaştırma ve Karayolları'nın başındaki zat. O da İBB'de yönetici olduğu dönemde adrese teslim ihalelerle anılıyor. Haramzadeleri, NATO'nun paralarıyla, vatandaşın vergileriyle doyanları, küfürbazları, Katar'ın emirlerini doyurma bütçesi demiştik. Milyonerleri ihya etme bütçesi demiştik. Haklı çıktık ama eksik söylemişiz: Milyonlara kuru ekmek bütçesi."

'ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN'
Konuşmasında milyonlarca kişinin hayatını doğrudan etkileyen asgari ücret görüşmelerini hatırlatan Erkan Baş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un "Yoksulluğu sorun olmaktan çıkardık" sözlerine de yer verirken, "Zehra Zümrüt Selçuk, senin hakemliğini reddediyoruz. Ülkenin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor. Bugün asgari ücret, ortalama ücrete dönüşmüş durumda. 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 8 bin TL'nin üzerindeyken, işçinin ayda 2 bin 500 mü, yoksa 3 bin TL mi alması gerektiği tartışmasını reddediyoruz" dedi.

Bakan Selçuk'a seslenen Erkan Baş "Asgari ücretin adı insanca ücret olsun. Günde 59 milyon TL harcayan Saray'ın işçiler için önerdiği insanca ücret neymiş görelim! Küfürbaz müteahhitlerin, TÜSİAD'ın, MÜSİAD'ın, patron örgütlerinin işçilere reva gördüğü insanca ücret neymiş anlaşılsın."

'SÜLEYMAN'DAN BİZ KORMAYIZ AMA SARAY'DAKİ DİKKAT ETSİN'
Basın toplantısının son bölümünde "Bu basın toplantısında, bir kişiden de özel olarak bahsetmek istiyorum" diyen TİP Genel Başkanı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta Meclis'te yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulunurken, "Eskiden bir hortum Süleyman vardı, Beyoğlu'nda onun icabına bakmıştık. Bu Süleyman'dan da biz korkmayız, halk korkmaz. Ama Saray'daki dikkat etsin, bizden söylemesi" dedi.

Erkan Baş şunları söyledi:

"Her başarılı patronun arkasında kirli işleri halleden bir çete vardır. Her zenginleşme öyküsü aynı zamanda bir el koyma, birilerini etkisiz hale getirme, 'indirme' öyküsüdür. Patronlar bu adamlarından bazısını yanında koruma diye dolaştırır, bazısını arka planda tutar. Pek görünmesin, arkadan işleri halletsin diye. Patronların adanmış, soğukkanlı, iş bitirici adamları vardır. Gel dersin gelirler, git dersin giderler.

"Geçtiğimiz gün Meclis'te vekillere ve halka hakaretler eden, Meclis'i provoke edip kendine yer bulmaya çalışan Süleyman Soylu da bunlardan biridir. Şunu açıkça söyleyelim, hukuk olmayan, hesap sorulamayan bir memlekette, eline oyuncak olarak bakanlık verilmiş şımarık bir zengin aile çocuğunun tehditleri vız gelir.

"Bu Süleyman Soylu geçen hafta meclise geldi. Önce Diyarbakır'da Newroz kutlamasında Kemal Kurkut'un polis tarafından katledilmesini yani bir yargısız infazı aklamaya çalıştı. Ardından daha önce hiç tanık olmadığımız naralar, hakaretler, küfürler eşliğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasının özeti: 'Ohh, terörist, haysiyetsiz!'"

'SARAY'IN AYAKÇILARI BÖYLEDİR…'
Soylu'nun Ohh diye höykürmesinin nedenine değinen Baş, "Zenginlerin adamları, Saray'ların adamları, ayakçıları, iş bitiricileri böyledir. Saray'daki ahretliğini yapar, nöbetçiler oh çeker. Küfürbaz Cengiz sömürür, koruması oh çeker. Katar Emiri arazileri yağmalar, ayakçılar oh çeker. Mafya bozuntusu halkı tehdit eder, adamları oh çeker. Kemal Kurkut'un anası ağlar, katili koruyanlar oh çeker. Vatandaş açım diye intihar eder, memleketi yönetenler oh çeker. Süleyman Soylu budur. Biz daha önce çok Süleymanlar gördük. Hepsi geldi geçti. Ben son olarak şunu söylemek istiyorum; biz bu Süleyman'dan korkmayız ama Saray'daki dikkat etsin. Bizden uyarması" diye konuştu.