4 Ekim 2024 Cuma

ESP Kürdistan: KDP işbirlikçi tutumunu terk etmelidir

KDP'yi işbirlikçi tutumunu terk etmeye çağıran ESP Kürdistan, halklara da şu çağrıyı yaptı: "Yürünecek yol bellidir. Özgürlüğe bu kadar yakınlaşmışken yeni karanlıklara asla izin vermemelidir."

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, KDP'nin provokatif saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan'ın dört parçasında, halklar için önemli gelişmelerin yaşanadığı bir dönemden geçildiğini belirten ESP Kürdistan, KDP'nin son dönemde yoğunlaşan provokatif saldırılarının giderek boyutlandığını belirti. Açıklamada, "Israrla sömürgeci güçlerin çıkarları uğruna Kürtler arası bir çatışmanın fitili ateşleniyor, DAİŞ'e karşı savaşmayan,  halkı canilerin eline terk edip kaçan KDP, şimdi Kürt Özgürlük Hareketine bileniyor. Ne yazık ki bu saldırı bölge de bulunan sömürgeci faşist güçlerin talimatı ve yönlendirilmesi ile yapılıyor" dedi.

'KDP CEPHESİNDE TARİH TEKERRÜR ETMEKTEN GERİ DURMUYOR'
KDP'nin bölgede gerici güçlerle, kendi çıkarlarını korumak adına ittifaklar yaptığına dikkat çeken ESP Kürdistan, şunları belirtti: "Yaptığı kimi antlaşmalarla sömürgeci devletler ve DAİŞ gibi faşist çetelere alan açarak sömürgeci işgal planlarını meşrulaştırıyor. Halkımızın kazanılmış bütün haklarının yok edilmesine zemin hazırlayarak geleceğimizi karartıyor. Bu sayede bütün dünyada ezilenlerin sevgisini kazanmış Rojava ışığını yok etmek, Kandil ve Sincar'ın işgal edilmesi planlarına eklemlenerek tarihin asla affetmeyeceği katliamlar sofrasına dahil olmaktadır.

KDP bağımsızlık referandumuna pervasızca saldıran zihniyeti ve sahiplerini unutmuş gözüküyor, kaderini sömürgecilerin insafına terk ediyor. Tarihteki onlarca kirli ittifak bu yolun sonunun nereye çıkacağını gün gibi göstermektedir. Oysa tarihte hiç olmadığı kadar Kürt halkımız zafere yakın. Dört parçada ulusal bir direniş yürütüyor ve ulusal birliğini istiyor. Rojava'nın ışığı tüm Kürdistan ülkesini ve Ortadoğu'yu aydınlatıyor, KDP cephesin de ise tarih tekerrür etmekten geri durmuyor. Kaderini emperyalistlere, bölge gericilerine ve sömürgeci devletlere bağlayarak,  bu uğurda ülkesine, halkına ve özgürlük savaşçılarına sırtını dönmeye devam ediyor."

'EMPERYALİST VE SÖMÜRGECİ GÜÇLERİN AMAÇLARI BELLİDİR'
"Emperyalist ve sömürgeci güçlerin amaçları bellidir" diyen ESP Kürdistan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Rojava devrimini boğmak, halkımızın birleşik devrim umudunu kırmaktır. Şengal'in, Kandil'in, Rojava'nın işgal edilerek halkların köleleştirilmesi, sömürgeci devletler ve faşist DAİŞ gibi güçlerle yeni ve büyük katliamların planlanmasıdır. Kürt'lere dair ne varsa yok etmek, yok saymak, Barzani'lerin ağzına bir parmak bal çalmak, günü geldiğinde ise defterini dürmektir.  Halkımız yaşadığı zulümlerin çetelesini tutamaz oldu, tarih sayfaları utandı yaşadıklarımızdan."

'KDP İŞBİRLİKÇİ TUTUMUNUNU TERK ETMELİDİR'
KDP'nin bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan ESP Kürdistan, KDP'nin, halkların ulusal birliğinin önünde engel olmaktan vazgeçmemeye çağırdı. ESP, "Sadece aile ve aşiret menfaatleri uğruna değerlerimizi, umutlarımızı pazarlamaktan vazgeçmelidir. Yaşanacak onulmaz acılara ve katliamlara sebep olmamalı, Kürt halkları arasında kardeş kanı'nın dökülmesine yol açmamalıdır. KDP yüzünü Kürt halkının ulusal birliğine, özgürlüğüne ve geleceğini inşa etmeye dönmelidir" diye belirtti.

HALKLARA ÇAĞRI: YÜRÜNECEK YOL BELLİ, YENİ KARANLIKLARA İZİN VERİLMEMELİ
Yaşanacak katliam ve işgallere karşı, halkları, kadınları, gençleri, ezilenleri, sömürgecilere karşı mücadeleyi büyütmeye çağırın ESP, "Yürünecek yol bellidir. Özgürlüğe bu kadar yakınlaşmışken yeni karanlıklara asla izin vermemelidir" dedi.