4 Ekim 2024 Cuma

ESP PM Üyesi Uğur Ok yarın adliyeye sevk edilecek

İki gündür gözaltına olan ESP PM Üyesi Uğur Ok, yarın İstanbul Adliyesi'ne çıkarılacak. 24 saatlik kısıtlılığın sona ermesinin ardından müvekkileri ile görüşen EHB avukatlarından Sezin Uçar, soruşturmanın yeni olmadığını, buna rağmen gizlilik kararı ve kısıtlıklık kararının sürdürülmesinin hukuksuz olduğunu belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi Üyesi ve Suruç gazisi Uğur Ok, yarın adliyeye sevk edilecek. 

21 Aralık'ta gözaltına alınan Ok, kısıtlılık kararı nedeniyle 24 saat boyunca avukatları ile görüştürülmedi. Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları, sürenin dolması üzerine Ok ile görüştü.

ETHA'ya bilgi veren EHB avukatlarından Sezin Uçar, Ok'un, Erzurum'da tutuklanan itirafçı Ender Yalçın'ın verdiği ifadeler gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını söyledi. 

Avukat Uçar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Ok'un ifade işlemlerinin tamamlandığını ve susma hakkını kullandığını belirterek, yarın savcılığa çıkarılacağı bilgisini verdi.

Uçar, "Bu soruşturma Eylül ayında ESP'ye yönelik yapılan soruşturma. Dolayısıyla yeni bir soruşturma değil. Bu soruşturma kapsamında tutuklanan müvekkilerimizden bazıları mahkemeye çıktı ve tahliye edilenler de oldu. Ama buna rağmen müvekkilimizin gözaltına alınması, aynı gerekçelerle gizlilik kararının sürdürülmesi hukuksuz bir uygulamadır" dedi.

NE OLMUŞTU? 
İtirafçı Ender Yalçın'ın ifadeleri gerekçe gösterilerek ESP'ye yönelik yapılan operasyon kapsamında, ESP MYK üyesi Çiçek Otlu ve HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alınmıştı.

Tutuklanan sosyalistlerden ESP PM Üyesi Mustafa Naci Toper, İlhan Aslan ve Ozan Özgenler serbest bırakılmıştı. Toper, dosyasının daha önce açılan dosya ile birleşitirilmesi sonucu görülen duruşmada serbest bırakılmış, Aslan ve Özgenler ise ara kararla tahliye edilmişti. 

Dosya kapsamında halen 17 sosyalist Silivri 1 Nolu L Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunuyor.