12 Ekim 2024 Cumartesi

Gebze'deki katliama İzmir'den tepki: Kanlı yasada parmağı olan herkes katliamın sorumlusudur

AKP'li Gebze Belediyesine ait Geçici Bakım Merkezinde yaşanan hayvan katliamını protesto etmek için İzmir'de yapılan eylemde polis hayvan hakları savunucularının yürüyüş yapmasını engelledi. Eylemde yasanın iptali istendi.

AKP-MHP'nin oylarıyla Meclis'te kabul edilen sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasa düzenlemesinin ardından belediyeler hayvan katliamına başladı.

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde çöp konteynerı içinde çok sayıda hayvanın çöp poşetiyle atılmış cesetlerinin bulunması büyük tepkiye yol açtı.

İzmir'de dün akşam saatlerinde Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kitle, "AKP yaparsa katliam yapar", "Hükümet istifa" sloganlarıyla AKP Konak İlçe Başkanlığı'na yürümek istedi. Ancak, polis kitleyi ablukaya alarak yürüyüşe izin vermedi. İzmir Barosu önüne yürüyen kitle basın açıklaması yaptı.

'GEBZE BARINAĞINDAN YANSIYAN GÖRÜNTÜLER BUZDAĞININ YALNIZCA GÖRÜNEN YÜZÜ'
İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları adına açıklamayı okuyan Esra Yılmaz,"Altındağ ve Niğde barınaklarında yaşanan vahşetlerin ardından Gebze barınağından kamuoyuna yansıyan görüntüler buzdağının yalnızca görünen yüzünü oluşturuyor. İğnelerle katledilen ve poşetlerin içinde can çekişirken çöp konteynırlarına atılan kediler ve köpekler, AKP ve MHP'nin karanlığının ta kendisidir" dedi.

AKP-MHP oylarıyla yürürlüğe giren kan ve zulüm kokan yasanın katliamdan başka bir şey getirmediğini vurgulayan Yılmaz, "Sokakta yaşayan hayvanlar yaşam alanlarından alıkonulup, barınak adı altındaki ölüm kamplarına hapsedilip işkence ile katledilirken, bundan bihaber olan kolluk güçlerinin, hayvanları katleden katilleri 'güvenli' bir şekilde koruyarak dışarı çıkardığına ve hayvan hakları savunucularının önüne barikat kurduğuna şahit oluyoruz" dedi.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ YALANLARINA TEPKİ
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün, hayvanların belediye tarafından katledildiği videolar ortadayken, köpeklerin zaten ölü ve hasta olduğu açıklaması yapmasına tepki gösteren Yılmaz, "Bu kanlı yasada parmağı olan, yasayı fırsat bilip hayvanlara zarar veren, denetlemeyen, herkes bu katliamların sorumlusudur" dedi.

'YASA DERHAL İPTAL EDİLMELİ'
Katliam ve tecrit yasası yürürlükte olduğu sürece katliamların devam edeceğine işaret eden Yılmaz, "Bu yasa derhal iptal edilmeli, azmettiriciler ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler yargılanmalı, hayvanların yaşamları caydırıcı yasalarla güvence altına alınmalıdır" çağrısında bulundu.