4 Ekim 2024 Cuma

HDP Gençlik Meclisi üyelerine ajanlık dayatması

Gençlere yönelik artan ajanslaştırma baskılarına ilişkin HDP’li gençler açıklama yaptı. Açıklamada konuşan HDP'li vekil Dilşad Canbaz Kaya, "AKP-MHP ve İçişleri Bakanlığı'nın çalışmasıdır. İllegal olanlar biz değiliz, sizsiniz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, üyelerine yönelik son dönemde artan baskı ve zorla ajanlık dayatmalarına ilişkin parti binalarında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, HDP İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz Kaya ve Gençlik Meclis üyeleri katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP Gençlik Meclisi üyesi Dicle Doğan, yaşadıklarını anlattı. İlk olarak 10 Aralık'ta polis tarafından aranarak ajanlık dayatmasına maruz kaldığını söyleyen Doğan, “Bana 'Sen beni tanımazsın arkadaşların beni iyi tanır. Ben Ahmet' diyerek HDP içerisinde yürüttüğüm çalışmaları durdurmamı istedi. Çalışmaları yürütmeye devam ettiğim taktirde beni alacaklarını söylediler" dedi.

Doğan, 17 Aralık'ta da ailesinin arandığını söyledi, "Ailemi arayarak, 'Kızınıza ablalık yapıyoruz. Kızınızın HDP içinde yürüttüğü çalışmalardan haberiniz var mı?' diyerek baskı yapmaya devam ettiler" diyerek yaşadıklarını anlattı. HDP'de yürüttüğü çalışmaların suç olarak göstermelerini kabul etmeyeceğine dikkat çeken Dicle Doğan, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Doğan, "Bizim saklayacak gizleyecek hiçbir şeyimiz yok. Sürekli emniyetten olduğunu söyleyen kişiler tarafından aramalara, baskılara ve kaçırılmalara maruz bırakılıyoruz. Bizler demokratik siyaset alanında çalışmalar yürütüyoruz, korkumuz yok" şeklinde konuştu.

'SORUMLU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'
HDP Milletvekilli Dilşad Canbaz Kaya da, partilerine dönük ajanlaştırma dayatmalarının Ankara'dan başladığını belirterek, son günlerde özellikle gençlik üzerinde bu dayatmanın arttığına dikkat çekti. Kaya, "Faşizm kendi rolünü oynuyor. Gençleri, sosyalistleri ve kadınları sabit numara hatlarıyla arayarak baskılamaya çalışıyorlar. Bunların kim olduğunun cevabını verecek olan İçişleri Bakanlığı'nın kendisidir" dedi.

'İLLEGAL OLAN SİZSİNİZ'
Yaşananları yetkili mercilere ilettiklerini ama şu ana kadar herhangi bir cevap alamadıklarını aktaran Kaya, "Kaçırarak, ailelerini arayarak gençliğin üzerinde tehdit kuruyorlar. Biz arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Bunlar AKP-MHP ve İçişleri Bakanlığı'nın çalışmasıdır. Bu ülkede birileri kaçırılıp öldürülüyorsa bunun cevabını verecek olanlar da onlardır. Ancak illegal olanlar biz değiliz, kendileridir. Örgütlenmeye ve mücadelede devam edeceğiz. Ne parti binalarımıza koydukları böceklerle, ne vekillerimizi yerlerde sürüklemeleriyle, ne de hapislerde bizi susturamayacaklar" diye konuştu.