4 Ekim 2024 Cuma

HDP milletvekilleri: Deniz'in katillerinden hesap sormak için davaya katılalım

HDP milletvekilleri Kemalbay ve Çepni, 29 Aralık günü İzmir'de görülecek olarak Deniz Poyraz katliam davasında katılım çağrısında bulundu. Kemalbay ve Çepni, katliamın arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması ve katillerden hesap sormak için davaya katılım sağlanmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer 29 Aralık'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak. 

HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni, kamuoyuna seslendi ve tetikçi Onur Gencer ile emri veren tüm sorumluların yargılanması için davaya katılım ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.

ÇEPNİ: KATİLLERDEN HESAP SORALIM
HDP Milletvekili Murat Çepni, "İzmir il binamızda katledilen Deniz Poyraz yoldaşımızın davası görülecek. Bu davada deliller katılmaya çalışıldı, bu davada katil aklanmaya çalışıldı ve bu davada katiller gizlenmeye çalışıldı. 29 Aralık'ta görülecek dava hepimizin davası. Buradan tüm halklarımıza, tüm demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz gelin hep birlikte katillerden hesap soralım, gelin hep birlikte Deniz Poyraz yoldaşımızın ideallerine sahip çıkalım" dedi.

KEMALBAY: KATLİAMIN ARKASINDAKİ GÜÇLERİ AÇIĞA ÇIKARALIM
HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir il binasında yönelik katliam saldırısının münferit olmadığına dikkat çekti. Kemalbay, "Sistemin ürettiği bir katille karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Hakikatle yüzleşmek ve demokratik bir Türkiye için el birliği içinde Deniz Poyraz katliamının arkasındaki karanlık güçleri açığa çıkarmak için tüm demokratik kamuoyunu, kadın örgütlerini, sendikaları, partileri, kendine insanım diyen herkesi duruşmaya davet ediyoruz" diyerek 29 Aralık günü görülecek davaya katılım çağrısında bulundu.