4 Ekim 2024 Cuma

Köpeğe tecavüz eden erkek tahliye edildi

Bakırköy Florya'da bir sokak köpeğine tecavüz ederken suç üstü yakalanan Paşa T, ikinci duruşmada tahliye oldu. Bakırköy Belediyesi'nin de müdahil olduğu davada tahliye edildi. Adliye önünde yapılan açıklamada, köpeğe 3 yıldır sistematik tecavüz saldırısında bulunan erkeğin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde tahliye edilmesine tepki gösterildi.

Sokakta yaşayan köpeğe tecavüz ederken suç üstü yakalanan Paşa T, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde tahliye edildi.

SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI
Haziran ayında bir şahsın köpeği ormanlık alana götürdüğünü görenler durumdan şüphelenerek, telefon kameralarıyla olayı kayda alarak Paşa T'yi suç üstü yakaladı.

VETERİNER TECAVÜZÜ BELGELEDİ
Bölgedeki yaşam savunucularının ihbarının ardından gözaltına alınan erkek, tutuklandı. Köpeğin yapılan veteriner muayenesinde istismara maruz bırakıldığı belirlendi.

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI DURUŞMA SALONUNA ALINMADI
Tutuklu yargılanan Paşa T, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Bakırköy 38. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmayı takip etmek için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin yanı sıra çok sayıda hayvan hakları savunucusu Bakırköy Adliyesine gitti. Fakat duruşma salonunun küçük olduğu bahanesiyle hayvan hakları savunucuları duruşma salonuna alınmadı.

TECAVÜZ FAİLİ TAHLİYESİNİ İSTEDİ
"Hayvanlara cinsel saldırı" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Paşa T, suç üstü yakalanmasına ve veteriner raporuna rağmen suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi. Paşa T, kendisine iftira atıldığını savunarak, karşı taraftan davacı olduğunu söyledi.

İSTANBUL BAROSU HAYVAN HAKLARI MERKEZİ'NİN KATILIM TALEBİ KABUL EDİLDİ
Duruşmaya Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu'nun talimatıyla Bakırköy Belediyesi müdahil olmuştu. Paşa T'nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin dava ve duruşmalara katılım talebi kabul edildi.

Bakırköy Belediyesi avukatı ve Hukuk İşleri Müdürü Sinan Derman, sanığın kaçma şüphesi olduğu ve delillerin toplanmadığını belirterek tutukluğun devamını talep etti.

'ZİNCİRLEME SUÇ HÜKÜMLERİ UYGULANSIN'
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatlarından Nur Sena Şengün ve Ayşe İlke Alkaç da, istismar fiilinin gerçekleştirdiğinin sabit olduğunu belirterek, Paşa T'nin sokak hayvanlarına daha önce de tecavüz saldırısında bulunduğunu söyledi. Zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasını isteyen avukatlar, tutukluluğun devamını istedi.

Taleplerin alınmasının ardından mahkemeye ara veren hakim sanığın savunmasını usulüne uygun alınmış olması, üzerine atılı suçun alt ve üst sınırı ile tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak  tahliyesine karar verdi. Haftada bir imza adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Paşa T'nin yargılanmasına 27 Aralık'ta devam edilecek.

Duruşmaya katılanlar Bakırköy Adliyesi koridorlarında karara tepki gösterdi.

AVUKAT ERFAT: SANIK ÜST SINIRDAN İNDİRİMSİZ CEZA ALMALI
Bakırköy Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan avukat Şerara Erfat, Paşa T'nin Alice köpeğe 3 yıldır tecavüz ettiğinin bilgisini verdi. Tahliye kararının 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde verilmesine tepki gösteren Erfat, "Bu sanığın en üst sınırdan, herhangi bir indirim almadan ceza alması için Alice'in yanında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. Kararın 4 Ekim'de verilmesi hepimizi çok üzdü. Hayal kırıklığına uğradık" dedi.

ŞENGÜN: 4 EKİM'E YAKIŞIR BİR KARAR BEKLİYORDUK
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden avukat Nur Sena Şengün de, hayvanların mağdur olduğu dosyalara müdahil olmaya devam edeceklerini söyledi. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'ne yakışır bir karar beklediklerini, savcının da tutukluluğun devamını istediğini kaydeden Şengün, "Bu bir son değil. Yargılamaya aynı şekilde devam edeceğiz. Sonunda hayvanların kazandığı bir Türkiye'de yaşayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Adliye önündeki açıklama, "Direne direne kazanacağız", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla sona erdi.