4 Ekim 2024 Cuma

Hopalılardan Metin Lokumcu davasına çağrı: Tarafı ve takipçisiyiz

ESP, İHD, Halkevleri ve SES'in de olduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, "Davanın tarafı ve takipçisiyiz" diyerek, 24 Aralık'ta görülecek olan Metin Lokumcu davasına çağrı yaptı.

Hopa'da bulunan siyasi parti, demokrasi güçleri ve sendikalar, Metin Lokumcu'nun katledilmesine ilişkin görülecek davaya çağrı yaptı.

Halkevleri, Sol Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Eğitim-Sen Hopa Temsilciliği, SES Artvin İl Temsilciliği, İHD, Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Şubesi ve Derelerin Kardeşliği Platformu tarafından yapılan açıklamada, 2011 yılının 31 Mayıs'ında, derelerine, doğasına sahip çıkan Hopa halkına yapılan polis saldırısında Metin Lokumcu'yu katleden polislerin yargılanacağı duruşmaya Hopa halkı ve Metin Lokumcu'nun dostları çağrıldı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"31 Mayıs günü, 'çayda kota ve kontenjan uygulamaları kaldırılsın', 'su haktır satılamaz' diyen Hopa halkına iktidarın kolluk kuvvetleri tarafından orantısız bir şekilde saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda Metin Lokumcu hocamızı kaybettik. Yüzlerce gözaltı onlarca tutuklama oldu. 9 yıldır verdiğimiz adalet arayışı mücadelemiz sonucunda Metin Lokumcu'nun katillerinin yargılanacağı dava açıldı. Hopalılar olarak davanın tarafı ve takipçisiyiz.

Lokumcu'nun katledilmesine ilişkin davada dönemin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı T.V., Hopa İlçe Emniyet Müdürü F.Ü. ve Erzurum Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Müdür Yardımcısı E.D. ile gaz kullanma yetkisi olan 9 polis yargılanacak.

Hopa Demokrasi Güçleri, 24 Aralık Perşembe günü saat 10:00'da Hopa 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma için Hopa Adliyesi'nde olacaklarını duyurdu.

Dün, "Metin Lokumcu ailesi ve dostları" imzasıyla Metin Lokumcu'nun oğlu Ulaş Lokumcu tarafından paylaşıldığı belirtilen açıklamada duruşmaya katılmama çağrısı yapılmıştı.