4 Ekim 2024 Cuma

İstanbul Tabip Odası yaşamını yitiren üç sağlık emekçisini andı

İstanbul Tabip Odası, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Yusuf Duman, Dr. Erçin Özüntürk ve Dr. Ertaç Altuner'i Pendik Bölge Hastanesi'nde andı.

İstanbul Tabip Odası, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Yusuf Duman, Dr. Ertaç Altıner ve Dr. Erçin Özüntürk için anma etkinliği düzenledi.

Özel Pendik Bölge Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen anmaya, birçok sağlık emekçisi katıldı. Anmada, yaşamını yitiren sağlık emekçileri için saygı duruşunda bulunuldu.

Önceki dönem Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu, hiçbir sağlık emekçisinin önlenebilir bir hastalık dolayısıyla ölmelerinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. Çerkezoğlu, "Bizler yaptığımız işin risklerini biliyoruz. Sonunda bir ölüm olabileceğinin de başından beri farkındayız ve bundan imtina etmedik. Bunu bilerek gönüllü bir biçimde topluma hizmet ediyoruz. Fakat önlenebilir bir hastalıktan, sınırlanabilir bir salgından ölmeyi hak etmiyoruz" dedi.

Çerkezoğlu, daha fazla sağlık çalışanının hayatını kaybetmemesi için tam kapanmanın şart olduğuna dikkat çekerek, "Bu salgının yükünü sağlık çalışanları üzerinden azaltın. Biz hekimler ve sağlık çalışanları üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki bu salgın kontrolden çıkmış halde devam etmesin" diye konuştu.