4 Ekim 2024 Cuma

MLKP/FESK gerillaları Medya Savunma cephelerinde

Sömürgeci Türk devletinin işgal saldırıları gerçekleştirdiği Medya Savunma Alanlarında bulunan MLKP FESK gerillaları, Başurê Kürdistan savunmasında yer aldıklarını açıkladı. Komünist gerillalar, "MLKP/FESK gerillaları olarak, sömürgeci faşist Türk ordusunun başta Kürt halkı olmak üzere halklarımızı teslim almasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) FESK gerillaları, sömürgeci faşist Türk devletinin saldırılarının sürdüğü Başurê Kürdistan savunmasında yer aldıklarını açıkladı. 

"Bu saldırılar tüm halklaradır. Direnişi birleşik mücadeleyle büyütelim" şiarıyla açıklama yapan komünist gerillalar, faşist Türk devletinin saldırıları ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin ETHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

MLKP/FESK gerillası Ozan Diyar, sömürgeci faşist Türk devletinin işgal saldırıları karşısında direnişi sürdürdüklerini dile getirdi. Diyar, Karadeniz, Dersim ve Medya Savunma Alanlarında faşizme karşı savaşırken ölümsüzleşen yoldaşlarının izinden yürüyeceklerini dile getirdi.

Diyar şöyle konuştu: "Sömürgeci faşist Türk devletinin, Rojava'yı işgal saldırılarına onay verenler, bugün Güney Kürdistan'ın işgaline de onay vermişlerdir. Faşist Türk devletinin, Haftanin'e yönelik saldırısına sessiz kalanlar, Güney Kürdistan'ın işgaline onay verenler, aynı zamanda Rojava'daki demokratik halkçı ve kadın eşitlikçi devrimimizi boğmaya çalışanlardır. Kürdistan'ı dört parçaya bölüp sömürgeleştirenler, Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımları yok etmek için yine aynı saflarda birleşmişlerdir. Bu bakımdan Haftanin'e yapılan işgal saldırısı, Kürt ulusal birliğine, özgürlüğüne, geleceğine ve bütün kazanımlarına karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu aynı zamanda Kürt, Süryani, Asuri, tüm Güney Kürdistan halkına yönelik bir saldırıdır."

'HALKLARIN EŞİTLİK MÜCADELESİ HER ALANDA YÜKSELTİLMELİDİR'
Diyar, faşist Türk devletinin sömürgeci saldırılarında, Türkiye'de açlık ve yoksulluğa mahkum edilen işçi ve emekçilerin hiçbir kazancı olmadığını belirtti. Diyar, "Türk devletinin Kürt halkına yönelik imha ve inkar politikasının, Türkiye halklarının daha fazla sömürülmesinden, yoksullaşmasından ve evlatlarının egemenlerin çıkarları uğruna ölmesinden başka bir getirisi olmadığı görülmelidir" dedi. 

AKP-MHP faşist iktidarının tek hedefinin Kürt halkı olmadığının altını çizen Diyar şöyle devam etti: "Türkiye halkları faşizmin bu saldırılarına seyirci kaldığı sürece, onurundan, özgürlüğünden ve canından daha fazla vereceğini, daha fazla yoksullaşacağını, her daim faşizmle yönetilmeye mecbur kalacağını bilmelidir. Yok edilmek istenen sadece Kürtler ve kazanımları değil. Aynı zamanda Türkiye ve Kürdistan halklarının ortak geleceğidir. Bu nedenle Türk işçi ve emekçileri, faşist sömürgeci Türk devletinin savaş politikalarına dur demek için halkların eşitliği ve kardeşliği mücadelesini her alanda yükseltmelidir."

'TARİHİ DİRENENLER YAZACAKTIR'
Medya Savunma Alanları'nda devam eden tarihi direnişin cephelerinde yer aldıklarını vurgulayan MLKP FESK gerillası Ozan Diyar, sözlerini şöyle tamamladı: "Sömürgeci faşist Türk ordusunun halklarımızı teslim almasına asla izin vermeyeceğiz. FESK gerillaları olarak bu tarihi direnişte yerimizi alıyoruz. Sömürgeci, işgalci, cinsiyetçi faşist Türk ordusu ve çetelerine karşı siperlerde savaşma irademizi büyütüyoruz. Zap'ta işgale karşı savaşım sırasında ölümsüzleşen MLKP KKÖ gerillası Şevin Söğüt yoldaşımızın, Karadeniz'de birleşik devrimimizi örmeye çalışırken ölümsüzleşen FESK VE HBDH gerillaları Sinan Güneş ve Koray Aspir yoldaşlarımızın izinden yürüyerek onlara layık olacağız. Dün olduğu gibi bugün de tarihi direnenler yazacaktır."