12 Ekim 2024 Cumartesi

Rojin 15 gündür kayıp

Van Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 15 gündür haber alınamıyor. Kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisine ulaşılamayan Rojin'in iki gün önce başörtüsü bulunmuştu. O günden bu yana herhangi bir ize rastlanmadı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor.

15 gün kaldığı yurttan çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyerek ayrılan Rojin'i arama çalışmaları sırasında Van Gölünde devam ediyor. Daha önce sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Rojin'in başörtüsü de iki gün önce Van Gölü kıyısında bulundu.

Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazından da yararlanarak gölün derinliklerini tarıyor.

Kıyıdaki ekipler de helikopter, dron ve özel eğitimli köpeklerden yararlanarak sahile yakın yerleşim yerleri ile Bardakçı Mahallesindeki metruk yapıları, sazlık alanları ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın önceki dün sosyal medya hesabından Kabaiş'e ait başörtüsünün bulunduğunu açıkladığı bölgeyi kontrol ediyor.

Kabaiş'in ailesi ve yakınları ise aramanın yapıldığı bölgede bekleyişini sürdürüyor.