4 Ekim 2024 Cuma

Şerafettin Elçi mezarı başında anıldı

Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi, ölümünün 8'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi, ölümünün 8'inci yılında Şırnak'ın Cizre İlçesi Asri Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hasan Özgüneş, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, HDP il ve ilçe yöneticileri ile Elçi ailesi katıldı.

Anmada konuşan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Şerafettin Elçi'nin sadece Elçi ailesinin değil, Kürt halkının bir ferdi olduğunu söyledi. Elçi, "Kürtler olarak en ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte bizi bırakıp gitti. Hepimiz için ağır oldu gidişi. Şerafettin Elçi'nin ölümünün üzerinden yıllar geçtikçe onun eksikliğini daha iyi anlıyor ve özlüyoruz" dedi.

HDP Milletvekili Hasan Özgüneş de konuşmasında, Elçi'nin Kürt hakkının mücadelesi için verdiği bedelden dolayı, "Özgürlük şehidi" olduğunu söyledi. Elçi'nin çocukluğundan bu yana mücadele içinde olduğunu söyleyen Özgüneş, "Amacı Kürt ulusal birliğini sağlamaktı. Elçi mücadelesiyle önümüzü aydınlattı. Biz de geride kalanlar olarak o yoldan yürüyeceğiz ve birliğimizi sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.