4 Ekim 2024 Cuma

Tutuklu Dr. Gökalp'e meslektaşlarından destek

Diyarbakır'da bir itirafçının yalan beyanları ile tutuklanan TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Gökalp'ın serbest bırakılması istendi.

Ankara Tabip Odası, tutuklu bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp'in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ankara Tabip Odası'nda yapılan açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp serbest bırakılsın" pankartı asıldı.

Basın toplantısında konuşan TTB 2'nci Başkanı Ali İhsan Ökten, Şeyhmus Gökalp'e ilişkin, "İki dönem TTB konsey üyeliği yapmış. Şu an bizim Yüksek Onur Kurulu üyemizdir. İnsan hakları savunucularını gözaltına alan bir ülkede hiçbir hukuk yoktur. Şeyhmus hocamıza karşı yapılan bu hukuksuzca tutuklamayı TTB olarak bir kez daha kınıyoruz" dedi.

'İTİRAFÇININ YALAN BEYANLARIYLA TUTUKLANDI'
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakoç ise, Gökalp'ın tutuklanmasının "hukuk dışı" olduğuna dikkat çekti.

Bölgede emek, demokrasi ve barış mücadelesi veren muhalif kesimler üzerinde bir baskı ve tehdit aracı olarak kullanılan itirafçı beyanlarının Gökalp dosyasında da karşılarını çıktığını kaydeden Karakoç, şunları söyledi "Bir itirafçının soyut, maddi kanıtlardan ve gerçeklikten uzak iddiaları dayanak olarak kabul edilmiş ve Dr. Şeyhmus Gökalp tutuklanmıştır. Bu itirafçı teslim olduğu 2016 tarihinde çok sayıda kişi hakkında ifade verdiği halde Gökalp hakkında hiçbir beyanda bulunmamıştır. Ancak, her ne hikmetse itirafçı teslim olduktan üç yıl sonra 26 Mart 2019'da birçok kişi hakkında olduğu gibi, Gökalp hakkında da soyut ve yalan iftiralarda bulunmuştur."

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Sezai Berber de Gökalp'in biran önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.