4 Ekim 2024 Cuma

Veli Encu: Onurlu mücadelemiz sonuna kadar sürecek

İki yıldır tutuklu olan Roboskî-Der Başkanı Veli Encu, Roboskî'nin faillerini yargı eliyle aklayanların bugün "reform"dan söz ettiklerini belirterek, "Amaç ve çabalarınızdan asla sonuç alamayacaksınız. Onurlu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" dedi. 

Roboskî katliamında kardeşi ve çok sayıda yakının yitiren KHK ile kapatılan Roboskî-Der'in Başkanı Veli Encu, "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 5 yıl ceza verilerek konulduğu Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'nden katliamın 9. yıldönümüne ilişkin açıklama göndererek, adalet talebini yineledi.

Encü'nün Mezopotamya Ajansı'na gönderdiği mesajı şöyle: "Dokuz yıl önce 28 Aralık 2011'de Roboskî sınırında TSK'ye ait savaş uçaklarının bombardımanıyla 19'u çocuk 34 yakınımız hunharca katledildi. Katliamın 9'uncu yıldönümüne girerken, gerçeğin ortaya çıkartılmaması, sorumluların yargılanıp cezalandırılmaması, dava dosyasının kapatılarak tozlu raflarda çürümeye terk edilmesi bizleri üzmüş, acımıza acı katmıştır. Devletin yargısına ve yöneticilerine olan güvenimizi sarsmıştır. Dokuz yıl geçti hala Roboskî failleri ülkenin yargısı tarafından bulunup cezalandırılmamış, katliamın üzerinin örtülmesine, unutulmasına karanlık dehlizlere sürüklenmesine sebep olanlar, çaba gösterenler, yargı eliyle failleri aklayıp kol kanat gerenler, bugün çıkmış hukukta reform yapacaklarını söylüyorlar.

Soruyoruz sizlere; yapacağınız reformlar, hukuk ve yargı eliyle zulmettiğiniz, adaletsizliğe hukuksuzluğa terk ettiğiniz biz Roboskîli ailelerin acısını dindirecek mi? Tozlu raflarda çürümeye terk ettiğiniz dava dosyasını yeniden raflardan indirecek mi? Yargınıza adalet anlayışınıza ve sizlere olan güvensizliğimizi adalete olan beklentimizi giderecek mi? Bırakın Roboskîli ailelerin dokuz yıldır beklediği adalet yerini bulsun. 'İsterse kıyamet kopsun', denilecek mi? Dokuz yıldır talep ettiğimiz adalet, feryat figanla haykırdığımız çağrılarımız, sorularımız karşılık bulacak mı? İlk günden beri sürdürdüğünüz üç maymunu oynama tavırlarınızdan, vurdumduymaz yaklaşımlarınızdan, olup bitene sağır ve kör kalma tutumlarınızdan vazgeçin. 34 yakınımızın yokluğuyla birlikte annelerimizin feryatları, adalet talepleri, çığlıkları acı ve zulümle yorulmuş sözleri, katliamcı zihniyetin değişmeyen yüzü olarak tarihte hep var olacaktır. Bizlere adaletsizliği dayatanlar, asla yok olmayacak. Nefretimizi kazandılar, kendilerine kin ve nefretten bir gelecek kuranlar, gün gelir yarattıkları o kin ve nefretin içinde boğulacaklar. Cezalandırmak, ezmek, cezaeviyle korkutmak, pişman etmek, ortadan kaldırmak, dokuz yıldır biz Roboskîli aileler için uygulanan bu amaçlarınızdan, çabalarınızdan asla sonuç alamayacaksınız. Haklılığımızla, kararlılığımızla sürdürdüğümüz onurlu mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir."