4 Ekim 2024 Cuma

YPG saldırı iddiasını yalanladı, provokasyona dikkat çekti

YPG, peşmergeye saldırı yaptıklarına ilişkin açıklamaları yalanlayarak, "Böyle bir saldırının olması için hiçbir sebep yoktur. YPG olarak Kürdistan Bölgesi'nin özerkliğine saygı duyuyor ve onları provokasyon politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

Irak Federe Kürdistan Pêşmerge Bakan Yardımcısı KDP'li Serbest Lezgin, YPG güçlerinin sınırda pêşmerge mevzilerine saldırdığı iddiasında bulunmuştu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, "16 Aralık'ta güçlerimiz Sihêla ilçesi yakınlarındaki hiçbir şekilde peşmerge üssüne saldırı gerçekleştirmemiştir. Böyle bir saldırının olması için hiçbir sebep yoktur" diyerek Lizgin'in açıklamalarını yalanladı.

YPG Genel Komutanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Son yıllarda, Rojava ile Kürdistan Bölgesi arasında devam eden koordinasyon süreçleri var ve olmaya devam etmektedir. Bu temaslar, IŞİD'e karşı savaş ve bölgede barış ve güvenliğin uygulanması bağlamında yapılmaktadır. Bu koordinasyon sonucunda sınırdaki birçok gerginlik giderildi.

"16 Aralık'ta güçlerimiz Sihêla ilçesi yakınlarındaki hiçbir şekilde peşmerge üssüne saldırı gerçekleştirmemiştir. Böyle bir saldırının olması için hiçbir sebep yoktur. Konuyla ilgili durumu daha da kötüleştiren ve gerçeklerden uzaklaşan birçok açıklama yapıldı. Aslında olanlar, Kürdistan Bölgesi'ndeki ilgili kişi ve kurumlarla aramızdaki iletişim ve koordinasyon eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Aksine biz, Halk Savunma Birlikleri (YPG) olarak Kürdistan Bölgesi'nin özerkliğine saygı duyuyor ve onları saldırı, provokasyon ve suç politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz. Tüm sorunlar diyalog yoluyla çözülmelidir."