4 Ekim 2024 Cuma

Adalet Nöbeti'ndeki aileler: Eylemimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz

Diyarbakır ve Van Baroları binasında Adalet Nöbeti eylemlerine devam eden tutsak yakınları, sonuç alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Hapishanelerdeki hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle Diyarbakır ve Van Barosu binalarında aileler adalet nöbeti eylemlerini sürdürüyor.

Diyarbakır Barosu hizmet binasında aileleri eylemlerinin 45'inci gününde çok sayıda kişi ziyaret etti.

'EYLEMİMİZ BİR İNSANLIK ÇAĞRISI'
Eylemi sürdüren ailelerden Hasine Güler, eşi Sıddık Güler'in İskenderun Hapishanesi'nde tutsak edildiğini söyledi. 45 gündür ısrarla adalet taleplerini dile getirdiklerini belirten Güler, eylemlerinin bir "insanlık çağrısı" olduğunu dile getirdi, Adalet Bakanlığı'ndan çağrılarına yanıt beklediklerini kaydetti.

'HASTA VE CEZALARI TAMAMLANAN TUTSAKLARI SERBEST BIRAKIN'
Bafra Hapishanesi'nden kalan hasta tutsak Mehmet Yıldırım'ın annesi Hazal Yıldırım ise, hapishanelerde yaşanan işkencelerin son bulmasını istedi. Eylemlerini sonuç alıncaya dek sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, devlet yetkililerine, "Çocuklarımız için buradayız, hasta tutuklular için buradayız. Bir an önce cezaları biten tutukluları ve hasta tutukluları bıraksınlar. Cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalara son versinler" diye seslendi.
 
'CEZAEVLERİNDEN CENAZE ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ'
Ailelerin Van Barosu'ndaki Adalet Nöbeti 22'nci gününde. Aileleri, yerlerine kayyum atanan HDP'li belediye eşbaşkanları ziyaret etti.

Ziyarette konuşan yerine kayyum atanan Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman, yıllardır hapishanelerde büyük bir saldırı yaşandığını söyledi. Duman, "Son günlerde cezaevlerinden birçok cenaze çıktı. İntihar deniliyor ama biz biliyoruz ki hepsi onların politikalarıyla öldürüldüler. Cezaevleri artık işkence, zulüm ve insanlığın ayaklar altına alındığı bir yer oldu. Ne yaparlarsa yapsınlar bu baskılarla Kürtlere boyun eğdirmeyecekler. Artık cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz" dedi.