4 Ekim 2024 Cuma

TKŞ: Savaşa, işgale, sömürgeciliğe karşı birleşik mücadeleyi büyütelim

Komünist Devrimci Hareket, ICOR'un çağrısı üzerine Hesekê'de eylem yaptı. Dünya halklarının Ortadoğu halklarına elini uzatması ve halkların birleşik mücadelesini büyütme çağrısı yapılan eylemde ICOR dövizleri, JKŞ ve TKŞ bayrakları taşındı.

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu'nun (ICOR) 1-7 Ekim eylem haftası çağrısı üzerine Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Hesekê'de açıklama yaptı.

Açıklamayı Ehmed Xidir okudu. Xidir, siyonist İsrail devletinin, Gazze şeridini yerle bir ettiğini, bugün de Lübnan topraklarında katliamlara başladığını söyledi. Siyonist İsrail'in, direnişe komuta edenleri hedeflediğine dikkat Xidir, "İsrail devleti, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve komutanları ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) komutanlarından Muhammed Abdel Aal'ın da aralarında bulunduğu devrimcilere yönelik suikast saldırıları gerçekleştirdi. Rojavalı komünistler olarak, işgale, siyonizme ve sömürgeciliğe karşı devam eden can feda direnişi selamlıyoruz" dedi.

Gazze'de olduğu gibi Lübnan'da da sivil halka dönük katliam yapıldığını belirten Xidir, halkın göçe zorlandığına işarette etti. Xidir, "Lübnan'da, Filistin'de direniş örgütleri, topraklarının işgal edilmesine ve soykırım saldırılarına karşı amansız bir direniş sergiliyor" dedi.

Saldırı ve katliamlarda siyonist İsrail'in başta ABD, AB emperyalist devletlerinden ve bölge Arap devletlerinden ve faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarındaki işgal saldırılarından güç aldığını vurgulayan Xidir, saldırıları birleşik direniş cephesiyle püskürtme çağrısında bulundu.

Halkların ortak mücadelesine dikkat çeken Xidir, Filistin ve Lübnan halklarının, işgale ve sömürgeciliğe karşı mücadelesinde yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Xidir şöyle devam etti: "Dünya halkları, ezilen Ortadoğu halklarına yardım ve dayanışma elini uzatmalıdır. Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren emperyalistler, kendi ülkelerinde rahat olmamalıdır. Ezilen halklar, bu savaşa destek veren hükümetlerine karşı ayağa kalkmalı, sokaklar 'savaşa ve sömürgeciliğe hayır' sloganlarıyla dolmalıdır. Bu düzen değişmelidir."

Açıklamada, "Filistin ve Lübnan halkları yalnız değildir", "Savaşa, işgale ve sömürgeciliğe karşı birleşik mücadeleyi büyütelim", "Yaşasın intifada, yaşasın halkların direnişi" sloganları atıldı.

Eylemde, ICOR ve "Filistin Lübnan halkları yalnız değildir" dövizleri, JKŞ ve TKŞ bayrakları taşındı.