4 Ekim 2024 Cuma

LGBTİ+ ailelerinden Soylu'ya: Çocuklarımız ne yalnız ne yanlış

LGBTİ+'ları yine hedef alan İçişleri Bakanı Soylu, hızını alamayarak bu kez de ailelerine hakaret etti. LGBTİ+ aileleri Soylu'ya verdiği yanıtta, "Çocuklarımız ne yalnız ne de yanlış dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun LGBTİ+'larla ilgili ifadelerine ailelerden yanıt geldi. Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG), Akdeniz Antalya Aileleri Grubu, Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu ve İzmir LGBTİ+ Aileleri Grubu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün kullandığı ifadeler hakkında bir açıklama yaptı.

Aileler, "LGBTİ+'lar vardır, evlatlarımızın yanındayız" başlığıyla yayımladığı açıklamada "Mahallenizde hangi anne baba, LGBT'nin bu ülkede yayılması, gelişmesi için size başvuruyor? Bir anne baba 'LGBT bu ülkede yayılsın' Bizim çocuklarımız bu işlerle daha çok ilgilensin.' diye bir tek kişi size başvurdu mu?" şeklindeki ifadeleri üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

Açıklamada, "Biz LGBTİ+ aileleri, evlatlarımız sayesinde dünyanın siyah ve beyazdan oluşmadığını öğrendik ve de dünyayı kaplayan kocaman bir gökkuşağının altında, her renge yer olduğunu biliyoruz. Tüm ayrıştırmacı konuşmalara ve hedef göstermelere rağmen bizler, temel hak ve özgürlüklerine sahip olabilmeleri için evlatlarımızın yanında yer almaya, onları olanca gücümüzle destelemeye devam edeceğiz çünkü çocuklarımız ne yalnız ne de yanlışlar" dedi. 

Açıklama LGBTİ+ haklarının insan hakları olduğu vurgulanarak şöyle devam etti: "LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır. İnsan haklarına saygı duyan herkesi evlatlarımızın varoluşlarını yaşama mücadelesine katkı sunmaya davet ediyor, bir İçişleri Bakanı'nın ülkesinde yaşayan insanları hedef göstermediği ve her yurttaşına eşit yaklaştığı bir ülkeyi temenni ediyoruz."