4 Ekim 2024 Cuma

TKŞ siyonizme direnenleri selamladı

Komünist Devrimci Hareket, Kobanê ve Qamişlo'da basın açıklamaları yaparak, siyonist İsrail devletinin Lübnan ve Filistin'e dönük saldırıları kınadı. Filistin ve Lübnan halklarına dayanışma mesajı iletilen açıklamalarda, Lübnan'da, Filistin'de direniş örgütlerinin topraklarının işgal edilmesine ve soykırım saldırılarına karşı direnişin sürdüğü vurgulandı. Eylemlerde, "Sömürgeci faşist saldırganlık tek tek direnişler ile değil, birleşik bir direniş cephesi ile püskürtülebilir" denildi.

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu'nun (ICOR) 1-7 Ekim eylem haftası çağrısı üzerine Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Kobanê ve Qamişlo'da basın açıklamaları yaptı.

Kobanê'de yapılan basın açıklamasını TKŞ üyesi Yasmîn Sîleman okudu. "Ortadoğu halkları savaşa ve sömürgeciliğe karşı direniş cephesi kurmalıdır" başlıklı açıklamada, işgalci İsrail devletinin Filistin'de Gazze'yi yerle bir ettiği, Hizbullah'a ve Lübnan'a dönük saldırı başlattığı belirtildi.

"Gazze'den, Batı Şeria'dan ve Lübnan'dan her gün ölüm haberleri geliyor" diyen Yasmîn Sîleman, direniş hareketinin lider ve komutanlarına dönük suikastları hatırlatarak, "İsrail devleti, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve komutanları ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi komutanlarından Muhammed Abdel Aal'ın da aralarında bulunduğu devrimcilere yönelik suikast saldırıları gerçekleştirdi" diye konuştu.

'YAŞASIN HALKLARIN BİRLEŞİK DİRENİŞİ'
"Rojavalı komünistler olarak, işgale, siyonizme ve sömürgeciliğe karşı devam eden can feda direnişi selamlıyoruz" diyen Yasmîn Sîleman, "Varlığını; işgal, yayılmacılık ve katliam üzerine inşa eden siyonist İsrail devleti, bölge halklarına ölüm, acı, gözyaşı ve sürgün dayatıyor" dedi.

Lübnan'da, Filistin'de direniş örgütlerinin topraklarının işgal edilmesine ve soykırım saldırılarına karşı direnişi sürdürdüğünü vurgulayan Yasmîn Sîleman, siyonist İsrail, saldırılarda ABD ve diğer emperyalist devletlerden, seyirci kalan Arap devletlerinden, Kürdistan topraklarındaki işgal saldırılarından güç aldığını belirtti.

Bölgede savaşın yayılmasına dikkat çeken Yasmîn Sîleman, "Üçüncü dünya savaşının alametleri çoğalırken, savaşın acısı ve sıcak çatışmalar Ortadoğu topraklarına yayılıyor" dedi.

'SÖMÜRGECİ FAŞİST SALDIRGANLIK BİRLEŞİK CEPHE İLE PÜSKÜRTÜLEBİLİR'
Ortadoğu'da saldırıların birleşik cephe ile püskürtülebileceğini söyleyen Yasmîn Sîleman, şöyle devam etti: "Ortadoğu halkları, emperyalist devletlerin bölgesel planlarını iyi anlamalı ve buna göre bir direniş geliştirmelidir. Sömürgeci faşist saldırganlık tek tek direnişler ile değil, birleşik bir direniş cephesi ile püskürtülebilir."

Eylemde, "Yaşasın halkların direnişi", "Siyonizme karşı direnenlere selam olsun"," Yaşasın ezilen halkların direnişi" sloganları atıldı. "Lübnan ve Filistin halkı yalnız değildir", "İşgalcilere karşı Kürdistan'da direniş, Lübnan'da İntifada" yazılı dövizler taşındı.

QAMIŞLO
Qamişlo'da da TKŞ üyeleri Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma eylemi yaptı.

Açıklamada konuşan TKŞ üyesi Ronî Qamişlo, Filistin direnişinin liderlerine yönelik suikast saldırısını kınadı, "Rojavalı komünistler olarak, işgale, siyonizme ve sömürgeciliğe karşı devam eden can feda direnişi selamlıyoruz" dedi.

İşgalci İsrail devletinin 7 Ekim 2023'de başlayan direniş hamlesinin ardından sürdürdüğü saldırılara dikkat çeken Qamişlo, "Gazze'de okulları, hastaneleri, camileri ve mülteci kamplarını bombaladı ve onbinlerce insanı katletti. Şimdi aynısını, Güney Lübnan topraklarında gerçekleştirmek istiyor. Lübnan halkı, zorla göçe zorlanıyor" diye konuştu.

'SÖMÜRGECİ TÜRK DEVLETİ NE İSE İSRAİL DE ODUR'
İsrail devletinin işgal, yayılmacılık ve katliamlar üzerine inşa edildiğine dikkat çeken Qamişlo, Lübnan ve Filistin'de direniş örgütlerinin işgale karşı amansız bir mücadele sürdürdüğünü vurguladı. Emperyalistler ve bölge gerici devletlerinin siyonist İsrail'in işgal saldırılarının ortağı olduğuna dikkat çeken Qamişlo, "Faşist Tayyip Erdoğan ile faşist Netanyahu aynı savaş dilini konuşuyor. Sömürgeci Türk devleti ne ise siyonist İsrail de odur. Onlar, faşist, sömürgeci ve işgalci diktatörlerdir. Faşist devletler, iktidar güçlerini kan ile besliyor" dedi.

Üçüncü dünya savaşının emarelerinin yoğunlaştığına işaret eden Qamişlo, "Ortadoğu'nun yoksul, mazlum halkları geleceklerinin ortak olduğunu bilmelidir. Siyonist işgalci İsrail durdurulmalıdır. Filistin ve Lübnan halkları, işgale ve sömürgeciliğe karşı mücadelesinde yalnız bırakılmamalıdır. Zulüm ve yıkımdan ancak ve ancak halkların birleşik mücadele cephesiyle kurtulabiliriz" diye konuştu.

Ortadoğu ve dünya halklarının ortak mücadele yürütmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, dünya halklarına ezilen Ortadoğu halklarına yardım ve dayanışma elini uzatma, savaşa, işgale ve sömürgeciliğe karşı birleşik mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Eylemde, TKŞ ve ICOR imzalı ozalit ve dövizler taşındı, "Yaşasın Rojava direnişi", "Yaşasın Filistin direnişi" sloganları atıldı.